De betrokken organisaties
De lokale Malinese organisatie Association Dogon Initiative (ADI) is opgericht in 2010 en is een goedgekeurde NGO.
Zij heeft naast vier bestuursleden zeven medewerkers in dienst.
ADI is de lokale partner van
Het Dogon Vrouwen Initiatief (in Mali bekend als Initiative Femmes de Dogon: IFD), Stichting Dogon Onderwijs (FDE) en van Het Groene Woestijn Initiatief (Initiative Desert Vert, IDV).
Zie tevens het organigram ADI

Het Dogon Vrouwen Initiatief is in
Organisation ADI20152008 opgericht. Haar doelstelling is de kwaliteit van leven van de Dogonvrouwen en hun gezinnen te verbeteren. Inmiddels zijn er 51 vrouwengroepen en 5800 vrouwen georganiseerd in IFD. Dit aantal groeit jaarlijks. De programma ’s zijn gericht op zelforganisatie en leiderschap, ondernemerschap en gemeenschappelijke initiatieven , gezondheidsbevordering en duurzame initiatieven. Daar was Het Groene Woestijn Initiatief er één van, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandig onderdeel.
Sinds 1984 is
Stichting Dogon Onderwijs al zeer actief en grondlegger van het partnerschap. Zij hebben onder andere 22 scholen en een grote technische school gerealiseerd. Zij hebben ook een water- en een onderwijsverbeteringsprogramma.
Er is een vierde sectie, Initiative Dogon Culture, die herstel en beheer van het cultureel historisch erfgoed tot doel heeft in combinatie met behoud van kennis en ambachten en tevens het ontwikkelen van kleinschalig ondernemerschap van de jongeren. En sinds kort een vijfde: Solution Solaire Mali
Al deze programma's vullen elkaar aan en versterkt het partnerschap met de lokale bevolking.
Er wordt door ADI samengewerkt met de lokale overheden en overheidsdiensten.

Contact
stichting@groenewoestijn.nl
Zilkerduinweg 310, 2191AS De Zilk
tel. 0252-531206
kvk 27322438
IBAN NL36TRIO 0254686664
tnv Stichting Dogon Vrouwen Initiatief in De Zilk

Uitleg van alle programma's in het frans door Amatigue Dara, president van ADI